Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalnas skanių kotletų iš 200 gramų faršo

Kalnas skaniu kotletu

Kotletai – klasikinis patiekalas, tvirtai įsišaknijęs daugelio šalių kulinarinėse tradicijose. Tai suformuotos faršo porcijos, dažniausiai mėsos, su svogūnų, prieskonių ir rišamųjų komponentų – pavyzdžiui, duonos, bulvių ar kiaušinių – priedu. Kotletai gali būti kepami keptuvėje, orkaitėje, garinami arba ruošiami daugiafunkciame puode, o tai daro juos universaliais tiek skonio, tiek gaminimo technologijos požiūriu.

Šis sotus ir praktiškas patiekalas yra patogus ruošti, lengvai derinamas su garnyru, daržovėmis ir padažais.

Papasakosime, kaip pagaminti kotletus iš minimalaus faršo kiekio.

Ingredientai:

  • Faršas – 200 g
  • Bulvių košė – 300 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Česnakas – 3 skiltelės
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio

Kotletų gaminimas:

  1. Supjaustome svogūną mažais kubeliais, blenderyje susmulkiname kartu su kiaušiniu ir česnaku.
  2. Sumaišome svogūnų masę su bulvių koše, pridedame faršą.
  3. Faršą atskirai išplakame blenderyje, kad būtų purumo ir oro.
  4. Pridedame faršą į bendrą masę, formuojame nedidelius kotletus.
  5. Keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus kepame kotletus po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.