Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kopūstą ruošiu pagal receptą iš brangaus restorano. Dabar nė vienos šventės be šio patiekalo

Kopustu paploteliai

Čeburekai kopūsto lapuose – tai originali klasikinio patiekalo interpretacija su netikėtu akcentu lengvumui ir natūralumui. Vietoj tradicinės tešlos čia naudojamas švelnus kopūsto apvalkalas, kuris puikiai išsaugo įdaro sodrumą ir apetitą žadinančią tekstūrą.

Toks variantas tiks tiems, kurie tiesiog ieško naujo mėgstamų skonių perskaitymo. Į kopūsto lapus įvyniojamas mėsos įdaras, po to čeburekai apkepami arba kepami orkaitėje iki auksinės plutelės.

Patiekalui nereikia mielinės tešlos, jis greitai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek patiekimui prie stalo originalia forma.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 500 g;
  • Svogūnai – 4 vnt.;
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio;
  • Juodieji pipirai;
  • Paprika;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.

Čeburekų kopūsto lapuose gaminimas:

  1. Pašaliname kopūsto kotą ir dedame į puodą su vandeniu, verdame iki minkštumo. Atsargiai nuimame kiekvieną lapą nuo gūžės.
  2. Perleidžiame per mėsmalę vištienos mėsą ir svogūnus, sumaišome. Pasūdome įdarą, pabarstome pipirais ir paprika.
  3. Nuo minkštų lapų pašaliname iškilią koto dalį, ant pusės kiekvieno lapo dedame mėsos įdarą. Antra puse uždengiame mėsos įdarą.
  4. Plokščiame dubenyje išplakame kiaušinius, pasūdome, pabarstome paprika ir šiek tiek išplakame. Kiekvieną čebureką dedame į kiaušinių mišinį, mirkome jį iš abiejų pusių kiaušinyje.
  5. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepame čeburekus iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos.

Gaunasi skanūs paprasti čeburekai kopūsto lapuose. Šį patiekalą galima patiekti su grietine arba kečupu.