Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pyragėliai iš bulvių tešlos su varškės įdaru. Receptas tiesiog „pasakiškas” – greitai ir skanu

Skanus pyragaičiai su varškės įdaru

Pyragėliai iš bulvių tešlos – tradicinis namų virtuvės patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Paprasti savo sudėtimi, bet sotūs ir aromatingi, jie seniai tapo jaukumo ir svetingumo simboliu. Bulvių tešla suteikia pyragėliams ypatingą tekstūrą, o varškės įdaras – švelnų, malonų skonį.

Tokie pyragėliai yra puikūs tiek kepti orkaitėje, tiek kepti keptuvėje. Jie patiekiami prie pirmųjų patiekalų, imami su savimi į kelionę arba siūlomi kaip savarankiškas užkandis. Dėl ingredientų prieinamumo ir suprantamos gaminimo technologijos, pyragėliai iš bulvių tešlos išlieka vienu populiariausių naminių kepinių rūšių.

Ingredientai:

  • Bulvės – 500 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio
  • Miltai – 100-150 g
  • Varškė – 250 g
  • Grietinė – 100 g
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai

Pyragėlių iš bulvių tešlos su varškės įdaru gaminimas:

  1. Išverdame bulves su lupenomis, nulupame ir dar šiltas sutriname į tyrę.
  2. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, išmaišome ir palaipsniui dedame miltus, kol gaunama nelipni, bet lanksti tešla.
  3. Varškės įdarui: sumaišome varškę su grietine, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  4. Surenkame bulvių tešlą į gumulą, toliau minkome ant stalo, pabarstyto miltais.
  5. Suteikiame tešlai nedidelės dešrelės formą, dalijame į 15 dalių. Suteikiame gabalėliams apvalią formą, rankomis iškočiojame į 7-8 cm skersmens paplotėlius.
  6. Dedame į kiekvieną paplotėlį po valgomąjį šaukštą varškės įdaro, užspaudžiame jį tešlos viduje.
  7. Dedame pyragėlius siūle žemyn ir lengvai prispaudžiame. Į keptuvę įpilame augalinio aliejaus tiek, kad į jį panirtų pusė pyragėlio.
  8. Dedame į karštą aliejų pyragėlius ir kepame iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos.