Pyragėliai iš bulvių tešlos – tradicinis namų virtuvės patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Paprasti savo sudėtimi, bet sotūs ir aromatingi, jie seniai tapo jaukumo ir svetingumo simboliu. Bulvių tešla suteikia pyragėliams ypatingą tekstūrą, o varškės įdaras – švelnų, malonų skonį.
Tokie pyragėliai yra puikūs tiek kepti orkaitėje, tiek kepti keptuvėje. Jie patiekiami prie pirmųjų patiekalų, imami su savimi į kelionę arba siūlomi kaip savarankiškas užkandis. Dėl ingredientų prieinamumo ir suprantamos gaminimo technologijos, pyragėliai iš bulvių tešlos išlieka vienu populiariausių naminių kepinių rūšių.
Ingredientai:
- Bulvės – 500 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio
- Miltai – 100-150 g
- Varškė – 250 g
- Grietinė – 100 g
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
Pyragėlių iš bulvių tešlos su varškės įdaru gaminimas:
- Išverdame bulves su lupenomis, nulupame ir dar šiltas sutriname į tyrę.
- Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, išmaišome ir palaipsniui dedame miltus, kol gaunama nelipni, bet lanksti tešla.
- Varškės įdarui: sumaišome varškę su grietine, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Surenkame bulvių tešlą į gumulą, toliau minkome ant stalo, pabarstyto miltais.
- Suteikiame tešlai nedidelės dešrelės formą, dalijame į 15 dalių. Suteikiame gabalėliams apvalią formą, rankomis iškočiojame į 7-8 cm skersmens paplotėlius.
- Dedame į kiekvieną paplotėlį po valgomąjį šaukštą varškės įdaro, užspaudžiame jį tešlos viduje.
- Dedame pyragėlius siūle žemyn ir lengvai prispaudžiame. Į keptuvę įpilame augalinio aliejaus tiek, kad į jį panirtų pusė pyragėlio.
- Dedame į karštą aliejų pyragėlius ir kepame iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos.
Parašyti komentarą