Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultinga vištiena orkaitėje ir keptuvėje

Puikus vistienos ketvirciai

Dėl kefyro ši vištiena išeina ypač minkšta, švelni ir sultinga.

Reikės šių ingredientų:

  • 700 ml kefyro
  • 8 vištienos kulšelės (ar šlaunelės)
  • 8 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai, paprika – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, pagardinkite druska, paprika ir mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
  3. Uždenkite dubenį dangčiu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 5 valandoms.

Puikus vistienos ketvirciai 2

Kepimas orkaitėje:

  1. Kepimo skardą patepkite aliejumi, išdėliokite dalį marinuotos vištienos.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 1 valandą (laikas priklauso nuo orkaitės).

Puikus vistienos ketvirciai 3

Kepimas keptuvėje:

  1. Keptuvę patepkite aliejumi, įkaitinkite, sudėkite vištieną.
  2. Uždenkite lėkšte ar dangčiu, ant viršaus uždėkite svorį (pvz., stiklainį su vandeniu). Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
  3. Apverskite vištieną, vėl uždenkite ir kepkite dar 10 minučių.

Šis švelnus ir sultingas patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Vištiena dera su bet kokiu garnyru: keptomis ar virtomis bulvėmis, ryžiais, makaronais ir kt.