Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingi ir skanūs kotletai

Skanus kotletai

Šie kotletai – ne tik kvapnūs ir labai skanūs, bet ir išskirtinai sultingi.

Reikės šių ingredientų:

  • faršo – 500 g;
  • lydyto sūrelio – 100 g;
  • sviesto – 100 g;
  • duonos – 2 riekelių;
  • žalumynų – 2 valg. šaukštų;
  • druskos ir pipirų – po 2 arbat. šaukštelius (arba pagal skonį);
  • svogūno – 1 vnt.;
  • česnako – 1 skiltelės;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Sviestą paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tuomet jį sutriname šakute, įmaišome tarkuotą lydytą sūrelį ir smulkintus žalumynus pagal savo skonį. Masę gerai išmaišome ir suformuojame 8 rutuliukus, kuriuos sudedame į indą ir dedame į šaldiklį 7 minutėms.
  2. Tuo metu blenderiu susmulkiname duoną, taip pat atskirai susmulkiname svogūną ir česnaką. Viską įmaišome į faršą, pagardiname druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
  3. Iš faršo suformuojame paplotėlį, į jo vidų dedame vieną šaldytą rutuliuką, formuojame kotletą ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Patartina iš šaldiklio imti tik po kelis rutuliukus vienu metu, kad jie nespėtų ištirpti – taip lengviau bus juos apgaubti faršu.
  4. Įkaitiname aliejų keptuvėje, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame kotletus apie 10 minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.