Šie kotletai – ne tik kvapnūs ir labai skanūs, bet ir išskirtinai sultingi.
Reikės šių ingredientų:
- faršo – 500 g;
- lydyto sūrelio – 100 g;
- sviesto – 100 g;
- duonos – 2 riekelių;
- žalumynų – 2 valg. šaukštų;
- druskos ir pipirų – po 2 arbat. šaukštelius (arba pagal skonį);
- svogūno – 1 vnt.;
- česnako – 1 skiltelės;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Sviestą paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tuomet jį sutriname šakute, įmaišome tarkuotą lydytą sūrelį ir smulkintus žalumynus pagal savo skonį. Masę gerai išmaišome ir suformuojame 8 rutuliukus, kuriuos sudedame į indą ir dedame į šaldiklį 7 minutėms.
- Tuo metu blenderiu susmulkiname duoną, taip pat atskirai susmulkiname svogūną ir česnaką. Viską įmaišome į faršą, pagardiname druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
- Iš faršo suformuojame paplotėlį, į jo vidų dedame vieną šaldytą rutuliuką, formuojame kotletą ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Patartina iš šaldiklio imti tik po kelis rutuliukus vienu metu, kad jie nespėtų ištirpti – taip lengviau bus juos apgaubti faršu.
- Įkaitiname aliejų keptuvėje, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame kotletus apie 10 minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Parašyti komentarą