Labai skanus, minkštas ir sultingas šokoladinis tortas – puikiai tiks tiek šventei, tiek prie kavos puodelio.
Reikės šių ingredientų:
- miltų – 2,5 stiklinės;
- kakavos – 5 valg. šaukštai;
- kiaušinių – 2 vnt.;
- cukraus – 2 stiklinės;
- vandens – 1 arbat. šaukštelis;
- žiupsnelio druskos;
- vanilino – pagal skonį;
- pieno – 1 stiklinė;
- verdančio vandens – 1 stiklinė;
- aliejaus (augalinio) – 0,5 stiklinės.
Gaminimas:
- Miltus persijojame ir sumaišome su visais sausais ingredientais (kakava, cukrumi, vanilinu, druska), kad gautume vientisą sausą masę.
- Atskirame inde sumaišome visus skystus produktus: kiaušinius, pieną, aliejų, vandenį, verdantį vandenį.
- Skystą masę pamažu pilame į sausą mišinį, dalimis, gerai išmaišydami po kiekvieno įpylimo, kol gausime vientisą, skystoką tešlą be gumulėlių.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir kepame 25–30 minučių. Stebėkite savo orkaitę – torto pagrindas turi būti iškepęs, bet neišsausėjęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis sausas, biskvitas iškepęs.
Puikus pagrindas šokoladiniam tortui – galite pertepti kremu, glaistyti šokoladu ar tiesiog patiekti kaip pyragą. Skanaus!
Parašyti komentarą