Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šokoladinis tortas

Skanus sokoladinis tortas

Labai skanus, minkštas ir sultingas šokoladinis tortas – puikiai tiks tiek šventei, tiek prie kavos puodelio.

Reikės šių ingredientų:

  • miltų – 2,5 stiklinės;
  • kakavos – 5 valg. šaukštai;
  • kiaušinių – 2 vnt.;
  • cukraus – 2 stiklinės;
  • vandens – 1 arbat. šaukštelis;
  • žiupsnelio druskos;
  • vanilino – pagal skonį;
  • pieno – 1 stiklinė;
  • verdančio vandens – 1 stiklinė;
  • aliejaus (augalinio) – 0,5 stiklinės.

Gaminimas:

  1. Miltus persijojame ir sumaišome su visais sausais ingredientais (kakava, cukrumi, vanilinu, druska), kad gautume vientisą sausą masę.
  2. Atskirame inde sumaišome visus skystus produktus: kiaušinius, pieną, aliejų, vandenį, verdantį vandenį.
  3. Skystą masę pamažu pilame į sausą mišinį, dalimis, gerai išmaišydami po kiekvieno įpylimo, kol gausime vientisą, skystoką tešlą be gumulėlių.
  4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir kepame 25–30 minučių. Stebėkite savo orkaitę – torto pagrindas turi būti iškepęs, bet neišsausėjęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis sausas, biskvitas iškepęs.

Puikus pagrindas šokoladiniam tortui – galite pertepti kremu, glaistyti šokoladu ar tiesiog patiekti kaip pyragą. Skanaus!