Gaminami paprastai ir greitai, o rezultatas – labai skanus.
Reikės šių ingredientų:
- 200 g varškės (bet kokio riebumo)
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnelis sodos (gesinta actu)
- 2 stiklinės miltų
- 500–700 g maltos mėsos (pagal pasirinkimą)
- Druska, pipirai, prieskoniai faršui – pagal skonį
Gaminimas:
Tešla:
- Sumaišykite varškę su kiaušiniais, įmaišykite sodos (gesintos actu), įberkite žiupsnelį druskos.
- Persijokite miltus ir pamažu berkite į varškės masę, kol išminkysite minkštą ir elastingą tešlą.
Įdaras:
- Faršą pagardinkite druska, pipirais, česnaku ir mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį. Ant viso paviršiaus tolygiai paskleiskite faršą.
- Susukite į ritinį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, tada perkelkite į serviravimo lėkštę.
Šie pyragėliai puikiai tinka tiek pietums, tiek užkandžiui – minkšti, traškūs ir sotūs. Galima patiekti su grietine, pomidorų padažu ar tiesiog valgyti vienus.
Parašyti komentarą