Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šie pyragėliai puikiai pakeičia čeburekus ir beliašus – gaminami greitai, o skonis puikus

Patiekalas pakeiciantis ceburekus

Gaminami paprastai ir greitai, o rezultatas – labai skanus.

Reikės šių ingredientų:

  • 200 g varškės (bet kokio riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis sodos (gesinta actu)
  • 2 stiklinės miltų
  • 500–700 g maltos mėsos (pagal pasirinkimą)
  • Druska, pipirai, prieskoniai faršui – pagal skonį

Gaminimas:

Tešla:

  1. Sumaišykite varškę su kiaušiniais, įmaišykite sodos (gesintos actu), įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Persijokite miltus ir pamažu berkite į varškės masę, kol išminkysite minkštą ir elastingą tešlą.

Įdaras:

  1. Faršą pagardinkite druska, pipirais, česnaku ir mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį. Ant viso paviršiaus tolygiai paskleiskite faršą.
  3. Susukite į ritinį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, tada perkelkite į serviravimo lėkštę.

Šie pyragėliai puikiai tinka tiek pietums, tiek užkandžiui – minkšti, traškūs ir sotūs. Galima patiekti su grietine, pomidorų padažu ar tiesiog valgyti vienus.