Žalieji pomidorai – vienos iš nedaugelio daržovių, kurios neprinokusios yra ne tik valgomos, bet ir labai skanios. Iš jų galima paruošti puikias salotas žiemai – kvapnias, sultingas ir universalias.
Reikalingi ingredientai:
- žali pomidorai – 3 kg
- morkos – 1 kg
- svogūnai – 1 kg
- druska – 100 g
- cukrus – 300 g
- augalinis aliejus – 300 g
- pomidorų sultys – 0,5 l
Gaminimo eiga:
- Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Sumaišykite visas daržoves dideliame puode, įberkite druskos ir cukraus, supilkite pomidorų sultis bei aliejų. Išmaišykite.
- Užvirkite masę, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Karštas salotas sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir palikite atvėsti.
Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Salotos puikiai laikosi per visą žiemą.
Šios salotos yra sultingos, kvapnios ir tinka prie įvairiausių patiekalų – tiek prie bulvių košės, tiek prie makaronų, keptos mėsos ar žuvies. Jos pakankamai sūrios ir lengvai aštrokos, todėl patiekiant galite papildomai paskaninti kapotu žaliuoju svogūnu, maltu pipiru ar šviežiu krapu.
Parašyti komentarą